Monday, November 16, 2009

kembara

saya ni nak da blog.tapi tak pandai nak menulis........selalu malas,just copy paste mana2 artikel yang saya suka je...

kali ni,hari ini rasa nak menulis.........
tapi nak tulis pasal apa?
hubby nak ke PADANG SUMATRA untuk khuruj 40 days next week...doa untuk kami.
saya baru juga la beberapa hari balik dari kursus asas 9 hari di jelebu........
kursusnya ok.............makan sedap.............
dapat jumpa ramai kawan2 dari JAKIM.......

NAK SHARE PENGALAMAN JUNGLE TRACKING...........
jungle tracking...kena menghadapi beberapa tugasan untuk melepasi beberapa checkpoint.....
mulanya saya tak nampak...........mulanya saya anggap ianya hanya sebahagian dari keperluan kursus yang perlu saya hadapi....
tapi selepas 1 kejadian ALLAH bagi saya nampak.Ya ALLAH ini macam alam selepas mati.mesti melepasi beberapa checkpoint dengan soalan yang kebanyakkannya berkaitan dengan amanah yang ALLAH S.W.T pertanggungjawabkan kepada kita.ALLAH akan tanya macam2.setiap perkara akan dihisab...........kepanasan matahari yg membakar muka saya sewaktu chekpoint pertama yang sangat sukar itu,hanyalah sgt2 kecil jika dibandingkan dengan kepanasan di pasang mahsyar nanti....check point pertama yg sgt sukar tu macam dalam kubur.........soalan yang paling sukar.kalau lepas CP1 maka akan mudahlah CP seterusnya.sebab tu Umar Al Farouq akan menangis lebih hebat dari biasa bila melalui kubur...

Saya pernah mimpi terbayangkan saya dipanggang macam ayam kat api neraka,dan ditanya adakah saya bersedia untuk mati????masa tu saya kena denggi dan tak larat sgt........tertidur tanpa solat isyak...astghfirullah.......

tapi adakah saya benar2 takut?adakah saya benar2 sedar???????????
semoga ALLAH akan semakin kasih dan kasihan untuk umat serata alam.

saya terbayangkan dalam kubur.....sorang2 dalam tanah,takutnya ya ALLAH..........lantaran gambaran2 itulah sebenarnya saya menangis...bukan sebab takut kena denda tak lepas CP.takpe saya tak kisah apa orang nak fikir.........yang penting ALLAH.

artikel berkaitan

Blog Widget by LinkWithin